måndag 23 januari 2012

Detta är manisk tankeflykt:
Det är tusen tankar som anfaller din hjärna på en gång. De landar i dig med en explosion, du fylls av rök och tankesplitter.  Du försöker fly, du försöker springa ifrån dem men de är för snabba.
Det är tusen tankar som kastar sig runt i din hjärna. Du sträcker ut en hand för att ta tag i en, men den snurrar för fort. Allting snurrar för fort, du är yr och mår illa.
Hjärnan är full, sprängfylld av avhuggna tankar, ditt huvud kommer att explodera.
Du pressar dina händer mot ditt huvud, försöker hålla det samman. Du kryper ihop till en boll, vaggar och nynnar. Försöker fly någon annanstans. Det finns ingenstans att fly.


http://skrivpuff.blogspot.com/ Om att snurra

8 kommentarer:

  1. Tack LunaNott - du är otrolig på att spegla insidan. Tror att massa människor känner igen sig - vare sig de är under etiketten psyksjuk eller inte. Läste en rysare av Roald Dahl nyligen. "Den underbara berättelsen om Henry Sugar" Förutom att den var spännande på ett ovanligt sätt så (åter-)gav den mig tankar på meditation. Vikten av att mycket medvetet skala bort allt emellanåt. Det är inte lätt - det snurrar på om man inte jobbar med det. Mkt intressant. Ska ta upp det igen. Hur går det med djupandningen? KraM

    SvaraRadera
  2. En text jag tycker mycket om att läsa.

    SvaraRadera
  3. Så bra, ger mig total förståelse hur det känns.

    SvaraRadera
  4. Du speglar insidan. Utan skygglappar.

    SvaraRadera
  5. Oj, vilken beskrivning! Ditt sätt att kunna spegla olika känslotillstånd med några enkla "..." meningar skulle vara nåt för en "dämonregisör", tänker jag.

    SvaraRadera
  6. HAr känt så många gånger. Hyperventilerar och känner hjärtat slå sig ur kroppen. Bra skildrat som sagt.

    SvaraRadera