onsdag 25 januari 2012

Lithium, lamotrigin, risperidon, abilify, propavan, oxascand.
Det blandar jag varje dag.
Inte fan hjälper det.


http://skrivpuff.blogspot.com/ Om att blanda

9 kommentarer:

  1. Hur såg livet ut innan du började blanda? Tar de ut varandra? Vet ett ex på en kille som hade svåra psykiska problem. Ska försöka minnas allt: han började
    1) hitta en person han litade på
    2)be Gud om hjälp och inspiration - som allsmäktig borde det gå att lösa;-)
    3)detta ledde till att han tog bort de medel som tryckte ner det överenergiska i honom och de medel som höjde upp hans (självklart) låga sinne
    4)för att få upp sinnet på naturlig väg motionerade han - tog sig ordentligt med tid varje dag - och för att lugna sig lyssnade han på sin depression. Och skrev ner tankarna som för att lära sig något om varifrån de kom. (måste kolla upp detta lite till..)Men den var till hjälp för honom på detta sätt..
    5) Dessutom hade han drömmar som han också började att lyssna på och dra nytta av. Information om honom själv till honom själv av honom själv;-) Papper och penna vid sängen - självklart. Bäst att skriva ner sin känsla och huvudpunter innan han somnade om. (Icaförlaget har en exeptionellt enkel, tydlig och användbar Drömbok - inte en massa dravel;-)
    6) Laddad till tänderna med detta batteri av goda verktyg lämnade han rapport och fick stöd varje vecka hos den han litade på.
    7) Efter några månader bara fick han jobb. Som bussförare av skolbuss och som körskollärare!!! Han var friskare än de som aldrig varit sjuka, tänker jag;-) Allt p g a att han hade rätt verktyg och tog en sak i sänder.
    Tala med din läkare och sluta inte leta efter någon du litar på - om du nu inte redan har det alltså.
    Kramar, M (ta gärna bort kommentaren när du läst den om du tycker den är jobbig att ha - eller helt enkelt för lång;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Madeleine, så himla fint av dig att ta dig tid att skriva ner alla dessa råd. Råd jag får är ofta bra, de flesta är sådana jag redan använder mig av - jag är väldigt aktiv i att må bättre - men ofta hittar jag även något nytt eller något jag glömt, som med yogan du föreslog. Jag gjorde ett yogapass igår igen och det kändes väldigt bra. Tack vare dig :)När jag skriver här skriver jag oftast av mig de mest negativa tankarna jag har, det är liksom de jag behöver vädra. Jag har en rätt ok period nu egentligen. Just nu är jag lite sänkt igen, jag har haft kontakt med försäkringskassan, det gör mig alltid sjukare.
      Tack igen!

      Radera
    2. Du är nog friskare än de flesta - bara så himla synd att det inte känns så för dig! Tänker på dig oftare än du tror;-)

      Radera
  2. Ingen dålig kombo. Ta hand om dig. Kram

    SvaraRadera
  3. Ta hand om dig
    Avundas dig inte ett dugg.
    Du är duktig på ord

    SvaraRadera
  4. bra,,, skönt med lite råd i livet.
    ta hand om dig

    SvaraRadera
  5. Försäkringskassan verkar inte vara något direkt positivt eller uppiggande att möta :-(. Kramar från Ethel

    SvaraRadera
  6. Ibland kan orden hjälpa. Lite åtminstone.

    SvaraRadera